sunnuntai 6. maaliskuuta 2011
Sipuliset uunikyljykset
Sipuliset uunikyljykset
kahdelle
2 kyljystä
salottisipuli
punainen sipuli
sinappia
öljyä
valkosipuli
hunajaa
sitruunamehua
mustapippuria
laakerinlehti
2 isoa perunaa
kalafondia
vettä
Kuivaa kyljykset, hiero sinappia kyljyksille ja ota niille ruskeat pinnat padassa pienessä tilkassa öljyä. Leikkele salottisipuli ja punasipuli renkaiksi, ota pinnat padassa myös sipuleille ja jätä ne kyljyksien sekaan. Lisää sekaan yksikyntinen valkosipuli pilkottuna. Laita pataan myös vähän sinappia, hunajaa, sitruunamehua, mustapippuria myllystä, pari kokonaista mustapippuria ja laakerinlehti.
Lisää sekaan pataan myös perunat kuorittuina ja pilkottuina ja lirauta komeuden päälle hieman kalafondia.
Sitten lisää vettä niin, että se peittää perunat ja laita pata uuniin (noin 175 astetta ja risat). Anna hautua lievästi kiehuen noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja kyljykset mureita. Nostele reikäkauhalla lautaselle, ettei lientä tule mukaan. Liemestä voi kyllä suurustaa kastikkeen ruualle, jos haluaa.
Jotenkin niin perinteisen makuista, mutta hyvää!
Tunnisteet:
kyljys,
lihapata,
porsaanliha,
suomalainen ruokakulttuuri
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti