sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Tonnikalaa pihvin muodossa


En vaan voinut vastustaa, kun Sammonlahden K-kaupan kalatiskillä oli tarjolla tuoretta tonnikalaa. Vähän hemmottelua viikonloppuun! Arvokastahan tuore tonnikala on, ja iso osa lajikkeista uhanalaisiakin. Ymmärtääkseni K-ryhmä on kuitenkin tehnyt linjauksen, jonka mukaan ryhmän kauppoihin ei hankita WWO:n punaisella listalla olevia kaloja. Tai näin ainakin Citymarketissa oli tilanne, kun viimeksi kysyimme tonnikalaa. Täytynee vielä varmistaa, onko kyseessä koko K-ryhmän linjaus, että tietää, miten toimia jatkossa ja millaisen omantunnon tuskan herkuttelusta joutuu kärsimään.

Päätimme paistaa tonnikalasta ihan perinteiset pihvit. Maustoimme pihvit aromaatilla ja valkopippurilla, lautasella lisäsimme päälle vielä valkosipulimaustevoin. Kypsyysaste tietenkin medium(-), eli montaa minuuttia per puoli ei tarvinnut paistaa.

Lisukkeena nautimme avokadolla ryyditetyn salaatin, jonka päälle lurautimme Öljypuun vahvavalkosipulisalaattikastiketta. Aivan hurrrrjan maukasta!

Ei kommentteja: