perjantai 26. maaliskuuta 2010

Tanja teki tirripaistin


Ullan eväät -kirjasta mallailin tällä kertaa tirripaistini. Tai no, Ulla Liukkosen kirja sen innoitti tekemään, koostumus on kaikkialla ja ian kaiken ollut niin yksinkertainen, ettei siihen juuri reseptiä tarvita. En lisännyt edes valkosipulia, vaikka tällaisen pyhäinhäväistyksenkin olen joskus tehnyt.

Paistoin ja ruskistin possun kylkiviipaleet lähes yksitellen pannulla (no en nyt ihan yksitellen toki), niiden rasvassa sitten käristelin sipulin. Lisäsin vettä, aromaattia, mustapippuria ja annoin kiehua ja kiehua, sellaisen reilut puoli tuntia. Lisäsin lopuksi vähän kastikesuurustetta ja siinä se sitten oli, täydellinen tirripaisti. Perinteistä, rasvaista ja epäterveellistä, mutta syntisen hyvää. Kompensoidakseni terveyshaitat kasasin ison ja ihanan salaatin tirripaistin ja potaatin vierelle.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aromaatti??

Tanja Karppinen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tanja Karppinen kirjoitti...

Aromaatti on aromisuolaa. Liekö lapsuudenkodista tarttunut tuo nimitys vaiko mistä. Ei siis taida olla ihan yleisessä käytössä.

Wikipedia sanoo aromisuolasta näin: "Aromisuola on runsaasti suolaa sisältävä mausteseos. Aromisuolaa käytetään muun muassa pöytämausteena ja ruuanlaitossa suolan sijaan. Sen koostumuksesta noin puolet on suolaa ja loput erilaisia muita mausteita."