Otin mallia Ruoka-Pirkasta ja tein eilen lohi-ruislasagnea.
Ainekset (neljälle)
vajaa paketti Realia (täysjyväruis)
1 paketti (300 g) lohisuikaleita
Kastike:
oliiviöljyä
1/2 dl luomuvehnäjauhoja
6 dl rasvatonta maitoa
200 g valkosipulituorejuustoa (2% rasvaa)
1/2 dl vihreää pestoa
mustapippuria
sitruunapippuria
Valmistin ensin kastikkeen: Kiehautin jauhot öljyssä. Lisäsin pataan maidon ja sekoitin+ kuumensin, kunnes kastike sakeni. Lisäsin tuorejuuston, peston ja pippurit. Sekoitin tasaiseksi.
Kaadoin pienehköön lasagnevuokaan noin 1/3 osan kastikkeesta. Laitoin päälle ruisleipäviipaleita ja sitten lohet. Kaadoin päälle kastiketta, laitoin vielä leipäkerroksen ja jälleen päällimmäiseksi kastiketta.
Kypsensin ruokaa uunissa 200 asteessa reilut 20 minuuttia, ja annoin vetäytyä ennen tarjoilua.
Hyvää oli, vaikka melko märäksi ruoka jäikin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti