Ainekset:
punasipuli
pala purjoa
valkosipulimurskaa pari pikkulusikallista
oliiviöljyä
tomaattimurskaa purkki (400 g)
kuorittuja luumutomaatteja purkki (400 g)
vettä 0,5 litraa
kalakastiketta
Creme Bonjour, valkosipuli 13 %, noin reilu 1 desi (puoli purkkia)
suuruste
ketsuppia luraus
mustapippuria myllystä
chiliä myllystä
kuivattua timjamia
kuivattua basilikaa
kuivaa patonkia palanen
Kuullotin punasipulin kattilassa öljyssä, laitoin sekaan purjon ja valkosipulimurskan. Seuraavaksi lisäsin tomaatit (luumutomaatit paloiteltuna). Sitten pistin sekaan vettä, kalakastiketta, leipäkuutiot ja mausteet. Tupsautin sekaan vielä hieman ketsuppia antamaan makeutta, saman asian ajaa sokeri, mutta tämän kohdan voi hyvin jättää poiskin. Maistellessani itse kaipasin kuitenkin hieman makeutta sekaan. Annoin kiehua hiljalleen vajaan puoli tuntia. Lisäsin Creme Bonjourin ja suurusteen, annoin kiehua pari minuuttia. Keitoksen voisi soseuttaa tässä vaiheessa halutessaan tasaisen sopan. Päälle lisäsin tuoretta basilikaa pari lehteä, vähän mustapippuria sekä parmesaani- ja edam-raastetta. Keitto maistuu lauantai-iltana hyvän punaviinin kanssa.
pala purjoa
valkosipulimurskaa pari pikkulusikallista
oliiviöljyä
tomaattimurskaa purkki (400 g)
kuorittuja luumutomaatteja purkki (400 g)
vettä 0,5 litraa
kalakastiketta
Creme Bonjour, valkosipuli 13 %, noin reilu 1 desi (puoli purkkia)
suuruste
ketsuppia luraus
mustapippuria myllystä
chiliä myllystä
kuivattua timjamia
kuivattua basilikaa
kuivaa patonkia palanen
Keiton päälle
tuoretta basilikaaparmesaania
edamia
mustaa pippuria myllystä
tuoretta basilikaa
edamia
mustaa pippuria myllystä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti