Kalaseljanka on yksi suosikeistamme, kuten nyt hyvä
kalakeitto vaan voi olla, mutta bouillabaissea emme ole aikaisemmin kokeilleet
tehdä itse. Nyt sekin on kokeiltu, eikä tulos ollut ollenkaan huono, päinvastoin!
Bouillabaisse
Soppaan tarvitaan noin ja suunnilleen:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
timjamia
sahramia
inkivääriä
pippuria myllystä
sitruunapippuria
sitruunamehua
kuivaa valkoviiniä
1 litra kalalientä
100 g lohta
100 g turskaa
100 g katkarapuja
100 g sinisimpukoita
natural umamia (kaloille)
Näistähän se soppa syntyy, ja erittäin hyvä sellainen.
Kuullota sipulit, lisää tomaattimurska, valkosipuli ja
kaikki mausteet sekaan. Lisää viini. Anna porista hiljaisella lämmöllä noin
vartti. Paista kalat sillä aikaa.
Lisää simpukat ja anna porista ainakin kymmenen minuuttia.
Poista aukeamattomat simpukat.
Hurauta päälle kalat sekä katkaravut ja jotain
tuoreyrttiä. Enjoy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti