sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Yrttitarha omalla parvekkeella


Tänä kesänä parvekkeemme on ollut täynnä tuoreita yrttejä, on vieläkin, kuten kuvasta näkyy. Lisäksi siellä on kasvanut amppelitomaatti ja -metsämansikka.

Jokohan alkaisi olla aika pelastaa yrtit sisälle? Tomaatti on muuttanut jo olohuoneeseen, jossa tomaatinraakileet ovat ruvenneet uudelleen saamaan punaista väriä.


Tämä basilika on kasvanut vehreänä ja napakkana. Se liittyi mukaan vasta loppukesästä.


Rosmariini on myös viihtynyt tänä kesänä parvekkeellamme. Se on suuri ja voimakas.


Tämä thaibasilika ei ole juuri satoa tuottanut, lähinnä kukkinut pitkin kesää.


Persilja näyttää alaoksistaan kuivuneelta, mutta kyllä sille on paljon vettä annettu...


Tämä yrtti on Hämäläisen tilalta toukokuussa ostettu, ja olen ehtinyt jo unohtaa sen nimen. En ole myöskää uskaltanut käyttää sitä ruokaan, ei nimittäin tuoksu mitenkään houkuttelevalta. Melko turha kaveri siis :D


Salvia on uusimpia tulokkaita, tuntuu viihtyvän parvekkeellamme näin syksylläkin vielä.


Curry-yrtti tuli myöskin Hämäläisen tilalta jo toukokuussa. Ei ole sillekään vielä ollut kovasti käyttöä. Pitänee opetella, tuoksu on hyvä. Kokoa se ehti kasvaa kesän aikana roimasti.


Timjami pärjää ihan hyvin, se on yksi suosikkiyrteistämme.


Minulla on kaksi tilliä parvekkeella. Molemmat ovat osittain kuivahtaneet/kellertyneet ja rehottavat epäesteettisesti joka ilmansuuntaan. Toisesta en edes halunnut ottaa kuvaa :D


Amppelimetsämansikka tuotti kesän ajan pientä satoa, mutta nyt syksyn tullen enää hyvin nihkeästi.


Tämä on olevinaan korianteri. Mikon mama osti sen juhannukseksi. Yrtti villiintyi aivan mahdottomiin mittoihin hyvinkin pian parvekkeelle pääsyn jälkeen ja on kukkinut koko kesän tähän tyyliin. Ei siitä juuri ole satoa saatu, ja lähinnä se näyttääkin nykyään tilliltä ;)


Amppelitomaatti on päässyt jo hieman rupsahtamaan syksyn myötä. Ja kuten mainitsinkin, se on siirtynyt jo lämpimämpiin ilmanaloihin olohuoneeseemme.


Hieman paremmin kasvanut ja vähemmän kukkinut thaibasilika, josta on riittänyt lehtiä syötäväksi asti toisin kuin tuosta ylempänä esittelemästäni tapauksesta.


Yrtit hyllyssä. Ylimpänä rehottaa korianteri. Sen alla thaibasilika, sen alla salvia, sitten timjami ja pieni basilika vierekkäin. Paalupaikalla rosmariini.

Ei meiltä yrtit ihan äkkiä lopu. Mikon mielestä homma on lähtenyt ehkä jopa vähän lapasesta.

Ei kommentteja: