perjantai 5. joulukuuta 2008

Valkosipuliset possun noisetit sisäfileestä punaviinikastikkeen kera

Lähikaupan alelaarista lähti eräänä päivänä mukaan maustamaton porsaan sisäfilee, puoleen hintaan toki. Usein olen paistanut fileen kokonaisena uunissa, mutta nyt päädyin leikkaamaan lihan noiseteiksi ja paistamaan pannulla. Tapani mukaan en käyttänyt suolaa, vain öljyä, yrttejä ja valkosipulia.

Paistelin noisetteja öljyssä kauniin ruskeiksi (ok, ei tullut kovin ruskea pinta, varmaan jollain muulla rasvalla olisi tullut kauniimpi), maustoin valkosipulirouheella (myllystä), mustapippurilla (myllystä) ja salvialla. Kiehautin sekaan vielä punaviinikastikkeen, jonka maustoin tomaattimurskalla, timjamilla, suolattomalla yrttimausteella, salvialla ja valkosipulilla, ja sakeutin kastikkeen.

Tarjosin possua uuniperunoiden ja vihreän salaatin kera, joka oli kruunattu paistetuilla pinjansiemenillä ja rucolalla. Hyvää oli, joskin erittäin valkosipulista - ja se on juuri meidän makuumme se.

Ei kommentteja: