sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Vadelmainen korvapuustipuuro




Vaikka en ole pullan ylin ystävä, tuore korvapuusti maistuu. Olen jopa leiponut korvapuusteja joskus itsekin. Kun näin korvapuustipuuron reseptin, oli selvää, että sitä meillä testataan. Sen verran hyvää se sitten olikin, että nyt on herkuteltu vadelmaisella korvapuustipuurolla jo kaksi kertaa. Todella makea herkku on kuitenkin kyseessä, ettei ihan aamupalapuurosta mene, vaan ihan vain harvoihin herkkuhetkiin ;)
Vadelmainen korvapuustipuuro
(kahdelle)

Puuro:
4 dl maitoa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vadelmaisia kaurahiutaleita (Fazerin Alku vadelmainen kaurapuuro)
(ripaus suolaa)

Voi-kaneli-sokeriseos:
2 rkl sulatettua voita
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia (ripaus kardemummaa)

Tuorejuustokuorrute:
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl maitoa
3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Keitä puuro: Kuumenna kattilassa maito, sokerit (ja suola). Lisää kaurahiutaleet ja kiehauta. Ota kattila liedeltä ja sulje kansi.

Valmista voi-kaneli-sokeriseos: Sulata voi. Lisää sokeri ja kaneli.

Sekoita tuorejuustokuorrute: Kuumenna tuorejuustoa mikrossa hetki, kunnes sen koostumus on juoksevaa. Lisää maito ja sokerit.

Tarjoile: Annostele puuro kulhoihin. Lusikoi päälle voi-kaneli-sokeripäällystettä ja tuorejuustokuorrutetta.

Sopinee vaikka tämän päivän herkutteluihin, eli hyvää naistenpäivää!

Miedosti tuunaamani reseptin alkuperäinen versio löytyy täältä: Soppa365

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Nachopelti chilisellä tonnikalalla


Olen testannut tässä viime aikoina muutamaa tosi simppeliä, uudehkoa trendiruokareseptiä. Taannoin tein korvapuustipuuroa, eilen pekonisushin, tänään nachopellin. Nuo nimet ovat jo itsessään ihan sieltä tännepäin :D

Sain erään kaverini Facebook-kuvasta inspiraation nachopellillisen väsäämiseen. Eihän meillä tietenkään ollut mitään siihen (netistä löytyvien reseptien mukaan) kuuluvia aineksia - paitsi ne nachot eilisen pekonisushin jäljiltä - mutta muutenkin kun on tapana tuunata, niin tällaista siitä tuli. Ja voin sanoa, että oli hyvää, eikä edes kovin raskasta, jollaiseksi ruuan saa varmasti, jos käyttää runsaasti jauhelihaa ja juustokastikkeita.


Nachopelti tonnikalalla (kahdelle)

Pellille:
Nachoja
Tonnikalaa ja kasviksia öljyssä (yksi purkki, kulki ennen nimellä "Tonnikalaa Mexicana" tms.)
Ananasta omassa mehussaan (yksi rengas paloina)
Emmental-juustoa raasteena (17 %)
Edam-juustoa raasteena (22 %)
Feta-juustoa, maustettu valkosipulilla ja persiljalla (3 %)
Tomaattia (1 iso)
Pepperoneja
Chiliketsuppia
Yrttimaustetta

Päälle:
Tomaattia (2 isoa)
Kurkkua (1/4)
Chilisalaattikastiketta


Voiko enää olla yksinkertaisempaa: Laitetaan nachot pellille, päälle kaikki nuo tuossa luetellut ainekset, pelti uuniin reiluksi kymmeneksi minuutiksi, sitten päälle kurkku, tomaatti ja Öljypuun chilisalaattikastike. Hyvää on. :)

Tässä vielä muutama työvaihe kuvina: