sunnuntai 17. elokuuta 2008

Valkosipulikatkaravut

Ostin perjantaina kaksi uutta ruokakirjaa. Toisen, joka on nimeltään Tapakset, ehdin jo lukeakin. Sieltä löytyi aivan ihana katkarapuresepti. Tässä hieman muokattuna:

Valkosipulikatkaravut
kahdelle

210 g:n pussillinen kuorittuja isoja pakastekatkarapuja
noin ½ desiä oliiviöljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
2 teelusikallista valkosipulimurskaa
sitruunapippuria (suolatonta)
mustapippuria myllystä
sitruunamehua

Sulatin katkaravut. Lämmitin öljyn kasarissa, ja laitoin sekaan pilkotun valkosipulin. Lisäsin katkaravut, mausteet ja valkosipulimurskan. Annoin tiristä ihan hetken. Nostin katkaravut ja valkosipulit reikälusikalla lämmitettyihin keraamisiin kulhoihin ja laitoin päälle sitruunamehua reilusti.

Katkaravut syötiin tuoreen patongin kanssa, ja patongilla nuoltiin vielä ruukun pohja puhtaaksi. Tosi helppoa ja hyvää!

perjantai 8. elokuuta 2008

Pikainen, helppo ja hyvä kanakeitto

450 g currymarinoituja broilerinsuikaleita
1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1 pussi (250 g) kasvissuikaleita (pakaste)
vajaa 1 rasia kevyttä sulatejuustoa (200g, pippuri-yrtti)
1 kanaliemikuutiota
currya reilusti
mustapippuria myllystä vähäsen
valkosipulimurskaa teelusikallinen
sweet chili -kastiketta himppasen
sitruunapippuria ihan kunnolla

Broilerisuikaleet paistoin pannulla (noin kymmenen minsaa). Pistin veden (noin litra) kiehumaan ja kanaliemikuution sekaan. Sitten perunat ja kasvikset veteen, annoin kiehua noin kymmenen minsaa. Lisäilin tässä välissä mausteita veteen. Viimeiseksi broilerisuikaleet ja sulatejuusto kattilaan, kiehautus ja lautasille. Lisäksi oli vihreä salaatti ja leipää juustolla.

Tästä satsista riittää syötävää 2-3 hengelle ainakin pariksi kertaa.

Reseptiin otin vinkkiä netistä useammasta kanakeittoreseptistä, ja tein keitosta oman suun mukaisen.