sunnuntai 28. lokakuuta 2007

Ylijäämäkanankoivesta tehty pastakastike

Meillä kahden hengen taloudessa jää aina yksi kanankoipi kolmen kappaleen lootasta yli. Usein laitetaan ylijäämäkoipi seuraavana päivänä salaattiin. Tänään tein koivesta + muista kotoa löytyneistä aineksista pastakastikkeen.

Ainekset:
1 punasipuli
1 kypsä kanankoipi (voi laittaa kaksikin, ei ole liikaa)
vajaa (400 g) tölkki tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
reilusti valkosipulia
kirveliä
sitruunanmehua
kevytkermaa (makuna oli kookos ja lime)
sitruunapippuria
chiliä myllystä
vettä
vaaleaa Maizena-suurustetta

päälle:
minitomaatteja
parmesaanijuustoa

Kanasta nahka pois ja kattilaan, jonka perään sipuli silputtuna, vettä, tomaattimurska ja -pyree sekä kaikki mausteet ja sitruunanmehua. Keitellään hetkinen, sitten lisätään kermaa ja haudutetaan. Loppuvaiheessa lisätään suurustetta ja annetaan kiehahtaa vielä pikkuisen. Kastike tarjotaan täysjyväpastan kanssa ja päälle ripotellaan minitomaatit halkaistuina ja parmesaanijuustoa raastettuna. Ja kyllä on hyvää :)

lauantai 13. lokakuuta 2007

Hapankaalilla kuorrutettu uunilohi

Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä löysin hyvän uunilohireseptin, joka löytyy toki myös netistä www.ruokamaailma.fi. Tämä hapankaalilla kuorrutettu uunilohi on pirtsakkaa vaihtelua perinteiselle uunilohen sitruunapippurilla ja kermaviilillä maustamiselle - vaikka tosi hyvää lohi niinkin on. Resepti mukailee Ruokamaailman reseptiä.

Hapankaalilla kuorrutettu uunilohi
4 annosta